Milli Eğitim Bakanlığı mülakatları kaldırıyor mu? Öğretmen adayları artık mülakatsiz sınav alım sürecine mi tabi olacak? İşte merakla beklenen o açıklama…

Sosyal medyadan mülakatların kaldırılmasına yönelik tepkiler günden güne artarken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtıyor. Mülakatsız bir alım sürecinin olamayacağını özellikle vurgulayan Tekin, 40 dakika boyunca sürecek mülakat sürecine dair paylaşımda bulundu.

Jüri karşısında adaylar soruların cevaplarını son 5 dakika kağıda yazıp altına imza atarak süreci tamamlayacak ve bizlerde kamera kaydını alacağız, diyen Tekin ardından sitemkar şekilde şu sözleri ekledi:

“Neden kul hakkına gireyim? Tanımadığım insanlardan neden beddua alayım. Farklı bir öneriniz varsa objektif olduğuna ve adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım.”

Mülakat Kalkacak mı?

Bakan Tekin 2024 yılında alınacak öğretmenlerin mülakattan geçirileceğini özellikle vurgulayarak kanunda belirtilen kurallara uyulacağını defaatle dile getirdi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Buna neden itiraz ediyor insanlar anlayamıyorum. Cumhurbaşkanı mülakatları kaldırın derse kaldırırız. Şu anda öyle bir kararımız bulunmuyor.”