Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni yasaklar kapsamında tüm Türkiye’yi ve tüm kademeleri ilgilendiren o yasağı devreye soktu. Okullarda devamsızlık, sınıf tekrarı ve Türkçe dersi için 70 puan barajı gibi önemli konularda aldığı kararlarına bir yenisini ekledi. Şimdi ise cep telefonu kullanımı ile ilgili bir düzenleme geldi.

Bu Yasağın Telafisi Yok

Milli Eğitim Bakanlığı tüm kademelere kesinleşmiş yeni yasak getirdi. Telefon kullanımına dair yasaklar kapsamında yeni madde eklendi. Bu maddenin telafisi olmayacak. Yeni duyuruya göre telefon kullanımı tamamen yasak olacak. Öğrencilerin derslerini aksatmaması için getirilen bu yasak sayesinde öğrencilerin okul içinde dijital mecra ile aşırı vakit geçirmelerine engel olunacak. Bakan Tekin bu yasak ile öğrencilerin okullarda daha verimli zaman geçirmesini ve derslere daha iyi odaklanılması amacını taşıdığını söyledi.

Olumsuz Etkiler Azaltılmalı

Okul içinde dijital cihaz kullanımının olumsuz etkileri bir hayli fazla. Bu yasak ile de Milli Eğitim Bakanlığı olumsuz etkileri azaltmayı hedefliyor. Bu karar ile eğitim ve öğretimin kalitesinin arttırılması amaçlanıyor. Bunun yanında sınıf içi disiplin daha rahat sağlanmış olacak ve öğrencilerin izinsiz görüntü çekmelerinin önüne geçilmiş olacak.

Editör: Birkan Erel