14 Mayıs seçimlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Yusuf Tekin eğitim öğretime dair birçok konuda reformlara imza attı. Verdiği kararların ve hayata geçirdiği uygulamaların bir kısmı takdirle karşılanırken bir kısmı da eleştirildi.

Takdir ve teşekkür belgesi alabilmeyle ilgili yeni düzenleme, Türkçe dersi 70 puanın altında kalan öğrencinin sınıf tekrarı yapması, eskisi gibi devamsızlığa tahammül edilmeyeceği kararı ve son olarak ara tatillerin önümüzdeki seneden itibaren kaldırılması ihtimali öğrencileri adeta isyan ettirdi. Öğrenciler eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u tekrar bakan olarak görmek istiyor. Sosyal medya hesaplarından isteklerini dile getiren öğrenciler haber sitelerinin yorum bölümlerinde de isteklerini dile getirmekten geri durmuyor.

Öğretmenler için durum öğrenciler kadar keskin olmasa da bakanlığı mülakatlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına rağmen diretmesi, ara tatil seminerlerinin online yapılmaması, yeni yönetmelikle okul öncesi öğretmenlerin beklentilerinin karşılanmaması Bakan Yusuf Tekin’e puan kaybettiren başlıklar oldu.

Ankette fark atmıştı

Sosyal medyada ‘Face Öğretmen’ sayfası geçtiğimiz haftalarda eski milli eğitim bakanlarını konu alan bir anket düzenlemişti. 4 milli eğitim bakanı arasından hangisinin daha iyi bulunduğu sorgulanan ankete toplamda 12 bin kişi katılmış, Ziya Selçuk rakiplerine büyük fark atmıştı. Anket sonucu:

  • İsmet Yılmaz % 3
  • Ziya Selçuk %81.7
  • Mahmut Özer %11.5
  • Yusuf Tekin Yüzde %3.7
Editör: Deniz Beyatlı