Filistin’e yapılan saldırılar sonucu çoğu ülkeler yas ilan etti. Bizde de 3 günlük yas ilan edilmişti. Ancak ülkemiz bununla yetinmedi 29 Ekim kutlamaları ile ilgili de birtakım kararlar aldı. Ayrıntıları açıklıyoruz.

29 Ekim Programlarına Kısıtlama Geldi!

29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarına ilişkin 100. Yıldönümü programına ilişkin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullara yazı gönderildi. Okullara gönerilen yazı da Filistin halkının acılarını paylaşmak üzere programlar iptal edildi. İlçe ve il programlarında yer alan halk oyunu gösterileri ve koro gibi programlar iptal edildi. Okullar gönderilen yazı şöyle;

“Okullarda yapılacak tören programında müzikli gösterilerin iptal edilmesi, gerekli iş ve işlemlerin gecikmeye mahal vermeden yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim” 

Sosyal Medyada Anında Tepki Geldi!

Filistin İsrail savaşı yüzünde toplumun her kesimi masumların hayatlarını kaybettiği için derin üzüntü yaşıyor. Bu yüzden ülkemizde de 3 günlük yas ilan edildi. Yas ilanı sonucunda bayraklar yarıya indirildi, eğlenceler ve konserler iptal edildi. Ancak 29 Ekim’de özellikle ülkemizin 100. Yılında olmasıyla beraber yapılacak bu törenlerin iptaline ilişkin gönderilen yazı ile öğretmenler ve öğrenciler bu kararı tepkiyle karşıladı.

Editör: Birkan Erel