Her yıl yeni yılın ilk günü (1 Ocak) resmi tatil olarak değerlendiriliyor. Birçok öğretmen ve öğrenci yılbaşı planını ertesi günün tatil oluşuna göre yapıyor. Bu yıl ise durum çok daha farklı. 2024 yılının ilk günü Pazartesi’ye denk geldiği için yılbaşı tatili tam 3 güne çıkmış oluyor.

Yılbaşı tatili 30 Aralık Cumartesi günü başlıyor

Bu yılki takvime göre yılbaşı tatili 30 Aralık Cumartesi günü başlarken 31 Aralık Pazar ve 1 Ocak Pazartesi günleri de tatil olacak. Eğitim öğretim tekrar 2 Ocak Salı günü başlayacak. Birçok aile yılbaşı için tatil hemen rezervasyonlarını yapmaya başladı bile. 3 günlük tatili fırsat bilen aileler uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu dahi yaptı. 3 günlük için yurtdışı tatil rezervasyonu yapanların sayısı da azımsanmayacak boyutta.

Karadağ ve Sırbistan birçok kişinin yılbaşı tatili için rezervasyon yaptığı ülkeler olurken, bu lokasyonların vizesiz oluşu lokasyonları avantajlı kılıyor. Yurtiçi rezervasyonlarında ise Uludağ ve Kartepe yeni yıla karlar altında girmek isteyen İstanbulluların tercihi durumunda. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar yakınlığı nedeniyle Kartepe ve Uludağ’dan yerlerini çoktan ayırttı.

Soğuğu sevmeyenler ise soluğu yine Ege ve Akdeniz kıyılarında alacak. Alaçatı, Ayvalık, Antalya’da birçok otel rezervasyonu yapılmış durumda. Ayrıca yurtdışında gelecek turistler de Antalya’dan rezervasyonlarını yaptırdı.

Editör: Deniz Beyatlı