Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kasım ara tatil seminerlerinin yüz yüze olacağını açıklamasından sonra öğretmenlerden büyük tepki gelmiş ardından Bakan Yusuf Tekin, insiyatif alarak ‘’bir kereye mahsus’’ uzaktan yapılacağını açıklamıştı. Şimdi ise gündem ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağı, bazı velilerin öğrenciler motivasyon kaybediyorsa çağrısı MEB’in uygulamayı yeniden gözden geçirmesine yol açtı.

MEB Anket Başlattı

MEB, bilişim sistemleri üzerinden erişilebilen anket ile ara tatil uygulaması hakkında görüş topluyor. 10 Aralık tarihine dek devam edecek olan anket, ara tatil uygulamasının geleceğini belirleyecek.

MEB, her gruba özel soru sorarak, Öğretmenlere 17, öğrencilere 15 ve velilere 18 soru yöneltildi. Her yanıt için ‘’Katılıyorum’’, ‘’Kararsızım’’ ve ‘’Katılmıyorum’’ seçenekleri sunuldu.

Böylece 3 farklı grup için görüşler toplanmış olacak.

Örnek soru: "Ara tatil uygulaması aile bireylerini mutlu etti mi?" - Velilere Yöneltilen Anket Sorusu

Ankete Katılmak Çok Önemli

Anket bölümünde yer alan yorumlar kısmı da büyük önem taşıyor. Her grup kendi deneyimlerini ve düşüncelerini bu alana yazabilecek. Ara tatil uygulamasının MEB’de tartışılmadan önceki ilk ayağı olan anket, eğitim sistemi için büyük önem taşıyor.

Editör: Tugay AKSOY