Milli Eğitim Bakanı Tekin’in 2023-2024 eğitim-öğretim yılıyla ilgili yenilikleri duyurduğu konuşmasında ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenci devamsızlığı konusunda yapılan değişikliğe değindi.

BAKAN TEKİN: AF YOKmilli-egitim-bakani-yusuf-tekin

Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte öğrencileri ilgilendiren önemli haberin duyurusu bizzat Bakan Tekin’den geldi. Öğrenci devamsızlıklarına af yok diyen Tekin hem öğrencileri hem velileri uyardı. ‘’Farklı bir beklenti içine girmeyin’’ dedi.

YENİDEN SINIF TEKRAR

MEB tarafından açıklanan yeni değişiklikler kapsamında sınıf tekrarının yeniden uygulamaya konulacağı ifade değildi. Devamsızlık affı da tarih oldu!

Milli Eğitim Bakanı, konu ile ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

“Özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok eleştirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının ortaya çıkardığı sorunlardan bahsedildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi. Dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız. Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak”

SINAVLAR YÜZ YÜZEkariyer-basamak-sinavi-kurallari

Bakan Tekin sözlerinde uygulanacak sınavlarla ilgili bilgi vererek devam etti. Pandemi döneminde sınavların online platformlar üzerinden elektronik ortamda yapıldığını ancak salgının geride kalmasıyla birlikte açık lise sınavlarının yeniden yüz yüze şekilde fiziksel ortamlarda yapılması çalışmalarının başladığını sözlerine ekledi.

Editör: Deniz Beyatlı