2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte milli eğitime dair birçok alanda önemli değişiklikler söz konusu oldu. Bakan Tekin deyim yerindeyse eğitimde her konuya dair dokunuşlarda bulundu. Geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlanan değişikliklerin bazıları eleştirilirken bazıları takdir edildi.

Devamsızlığa af yok

Bakan Tekin’in daha önceki açıklamalarıyla uyumlu olarak devamsızlık konusunda yeni uygulamalar getirildi. Devamsızlık konusunda kesinlikle katı olacaklarını ifade eden Tekin ‘’kimse farklı bir beklenti içerisinde girmesin’’ demişti. Bakan Tekin böylece hem öğrencileri hem de öğrenci velilerini uyarmış oldu.

Türkçe en önemli ders

Yabancı dil eğitiminde Türkiye’deki eğitim sisteminin yetersizlikleri her zaman konuşulur. Ancak Tekin, konuya farklı bir noktadan bakara öncelikle kendi dilinin iyi bilmeyen öğrenci sayısının çokluğu dikkat çekti. Hem sınavlardaki okuduğunu anlama sorularındaki başarı oranının düşüklüğü hem de başka bir dili ve kurallarını anlayabilmek için öncelikle öğrencinin kendi dilini iyi bilmesi gerektiğine inanan Yusuf Tekin Türkçe’ye özel önem verdi. Sınıf geçme notu Türkçe ortalaması 70 oldu.

Sınıf tekrarı yeniden

Sınıf geçme not ortalaması 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yükseltildi ve 50 olarak belirlendi. Not ortalaması 50’nin altında kalan öğrenciler bu sene sınıf tekrarı yapacak. Milli Eğitime uzun bir aradan sonra böylece sınıf tekrarı da gelmiş oldu.