Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir atama takviminin açıklanmasını bekleyen öğretmenlere kritik bir paylaşımda bulundu. Belirli branşlara yönelik yapılan işte o açıklama…

2023 yılı puanı ile yapılacak öğretmen atamalarına yönelik resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili kurumlardan henüz bir açıklama gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde toplanacak kabine neticesinde belirlenecek kadronun kamuoyuna duyurulması an meselesi.

Öte yandan bazı branş ve kontenjanların sıralamalarında değişiklik olma ihtimali bulunuyor. Atama bekleyen öğretmenlerin içerisinde 4 farklı branş öğretmeninin kadrosu sayısı yeni bir kriz tetikleyebilir, iddia edilene göre kabine de görüşülen kadro sayılarının maliyeye takıldığı söyleniyor.

Norm Konusu Kabinede Maliyeye Takıldı!

Türkçe öğretimi ve yabancı dil konusunda Milli Eğitim Bakanlığının özel olarak ilgilendiği biliniyor. Konuyla ilgili 4 temel beceriye ayrılması ile ilgili iddialar gündemde sıcaklığını koruyor. Bu branşların öğretmenlerinde norm yükselmesi bekleniyor. Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve İngilizce öğretmenleri bu konuda zor duruma düşebilir.

Seferberlik adı altında sayılan bu branşların “normu yükselemeyecek” açıklaması yapıldı. Seçimden önce PDR normuna yönelik verilen sözlerde unutulmadı. Resmi gazetede konu ile ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor. Ancak PDR normunun da kabine de maliyeye takıldığı söyleniyor.

Editör: Halil Uzan