2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı IYEP Uygulama Süreci konulu resmi yazı yayınlandı. Bilmeyenler için IYEP nedir? IYEP öğrenci nasıl belirlenir? IYEP kimlere verilir?  İşte IYEP Açıklamaları…

IYEP Yönergesine Nereden Girebiliriz?

IYEP yönergesinin tamamına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz;

IYEP YÖNERGESİ

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 18.09.2023 tarihli 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İYEP Uygulama Süreci konulu resmi yazıda;2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açıklamalı İYEP Uygulama Takvimini ve iş ve işlemlerin; uygulama usul ve esaslarını belirlemek için hazırlanan İlgi yönergeyi yayımladı.

IYEP Öğrenci Ne Demek?

İlkokul 3 ve 4. sınıflarına devam eden, Türkçe ve matematik derslerinde İlkokullardaki yerleştirme programı üzerinden kazanım edinemeyen öğrenciler için bir gelişme programıdır.

IYEP öğrenci nasıl belirlenir?

Bu programa alınacak öğrenciler için bir İYEP sınavı yoktur. Bu programa dahil olacak öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından ekim ayının 3. haftasında ÖBA uygulanarak belirlenir.

İyep Kimlere Verilir?

Programın Hedef Kitlesi İlkokulların 3 ve 4. sınıflarına devam eden, özel eğitim tanısı olmayan, Türkçe ve matematik derslerinden İYEP kapsamında belirlenen kazanımları edinemeyen öğrencilerdir.

Editör: Birkan Erel