Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan resmi gazeteye göre Mardin Artuklu Üniversitesi’ne rektör olarak tekrar Prof. Dr. Halil İbrahim Özcoşar atandı. Özcoşar, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Rektör Halil İbrahim Özcoşar kimdir?

Diyarbakır’da 1975 yılında dünyaya gelen Halil İbrahim Özcoşar, eğitiminin üniversiteye kadar olan bölümünü de yine Diyarbakır’da tamamladı. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazanan Özcoşar 1988 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünden yüksek lisans derecesini 2000 yılında alan Özcoşar, Dicle Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2006’da Erciyes Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Özcoşar doktora tezini ‘’19. Yüzyılda Mardin Süryanileri’’ üzerin yazdı. 2015 yılında profesör olan Halil İbrahim Özcoşar Mardin Artuklu Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı yaparken birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı. 2019 yılında atandığı üniversite rektörlüğü devam etmekte olup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 yılında bir kez daha aynı göreve atanmıştır.

Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye’de kaçıncı sırada?

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Türkiye’de sıralanan 85 üniversite içinde 46. Üniversite olup, dünya üniversitelerinden 1050 üniversitenin sıralandığı listede 539. Üniversite olmuştur. 

Editör: Deniz Beyatlı