Fatih Altaylı’nın Youtube kanalında yayınladığı videoda bu konuyu eleştirirken tek sorumlunun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin olmadığını söyledi. Altaylı’ya göre bundan önceki 2 milli eğitim bakanı da (Mahmut Özer ve Ziya Selçuk) bu konuda parlak bir karneye sahip değil.

İşte Fatih Altaylı’nın konuyla ilgili açıklaması:

Ana muhalefet partisi bununla ilgili cılız bir iki bir şeyler söyledi ama çok net bir şey söylemedi. Sivil toplumdan ben daha fazla şey umuyordum. Oradan da cılız laflar geldi bir iki tane. TÜSİAD doğru söylemiş. Sanatçılar Girişimi de doğru yapmışlar. Gerçi sadece bu Milli Eğitim Bakanına özel bir durum değil. Bundan önce milli eğitim bakanları da en azından son 2 milli eğitim bakanı da bu konuda çok temiz karneye sahip değiller. Onlar döneminde de bu tarikat ve cemaatlere ait vakıflarla yani aslında vakıf adı altında örgütlenmiş tarikat ve cemaatlerle ki bunlara bakanlar kurulu tarafından bir de kamu yararına hadim yani kamu halk yararına işler yaptığı için vergi muafiyeti de tanınmış büyük bir bölümüne bunlarla anlaşma yapılmış. Bu bakan da aynı yoldan ilerliyor.

Bu bakanın tek farkı bunu bir de açık açık söylemiş olması. ‘Yapacağız kardeşim size mi soracağız’ diye konuya girmiş olması. Bu ne yazık ki yeterli tepkiyi görmedi. Siz sonuçta laik bir ülkede eğitimi bir takım dini grupların da içine elini soktuğu bir hale sokarsanız bir yandan kuran kursları bir yandan merdiven altı kuran kursları bir yandan zaten dini eğitim veren okullar derken bir de buralara bunları soktuğunuz zaman TÜSİAD’ın uyarısı son derece haklıdır. Bir ara hatırlayacaksın bir ara Ak Parti Türk Milli Eğitimi’ni FETÖ’ye teslim etmişi.

Editör: Deniz Beyatlı