Yaşanan ekonomik kriz ortamından ülkeyi çıkarması için göreve gelen Mehmet Şimşek, Ortodoks ekonomi politikalarına geri dönerek ekonomik iyileşme sağlamaya çalıştı. Merkez Bankası Başkanı da dahil olmak üzere kadrosunu kuran Şimşek döneminde uzun süre sonra Merkez Bankası rezervlerinde artış başladı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarından artı puan

Kredi derecelendirme kuruluşları Türk ekonomisinin notunu geçmiş döneme göre yükseltirken Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından atılan adımların karşılık bulduğunu söyledi. Şimşek mesajında şu ifadeleri kullandı.

Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız.

MEB Bütçesi 17 Aralık Pazar TBMM’de

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atama sayıları ve branşlar ile ilgili TBMM genel kurulunda MEB bütçe görüşmelerini işaret etmişti. Daha önceki açıklamalarında maksimum sayıda öğretmen atamak istediklerini ifade eden Tekin, bunun sadece kendileriyle ilgili olmadığını Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçede açacağı yer oranında bir sayı ortaya çıkacağını ifade etmişti.

Öğretmen Haber olarak Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e sesleniyor, madem işler yolunda öğretmenlere hakkettikleri atama sayısının verilmesini Sayın Bakan’dan rica ediyoruz.

Editör: Deniz Beyatlı