Meteoroloji uzmanları her zaman olduğundan daha popüler haldeler. Her söyledikleri, her yazdıkları neredeyse gündem oluyor. Bundan kısa bir süre önce de uzmanlar potansiyel bir soğuk hava sisteminin Türkiye’yi Şubat başında etkileyebileceğini hatta eğitim öğretimin aksayabileceğini söylemişti.

15 tatil uzar mı?

Soğuk hava sisteminin gelmesine dair verilen tarihler sömestr tatilinin bittiği tarihlerle çakışınca da akıllara sömestr tatilinin uzama ihtimali gelmiş özellikler öğrenciler bu ihtimal karşısında erkenden mutlu olmuştu.

En az 10 gün kar yağışı yok

Güncellenen hava modellerine göre ise söz konusu soğuk hava sistemini Amerika kıtasına kaptırdık. Bu da en 10 gün kar yağışı olmayacağı anlamına geliyor. Sosyal medya platformu X’te popüler meteoroloji hesaplarından ‘Hava Forum’ da modelleri doğruladı. Sömestr tatili uzamazken öğrenciler kış sezonu içinde farklı tarihlerde kar tatili ihtimalini beklemek zorunda kalacak.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Çılgın kutup soğuğu ve kar yağışlı hava sistemini maalesef Amerika Birleşik Devletleri&#39;ne kaptırdık. Bize kırıntı soğuklar kaldı. 10 gün boyunca İstanbul gibi kıyı şehirlerde kar yapamayan ancak insanı üşüten soğuklar olacak. Kış bitmedi ama bu durum moral bozdu, takipteyiz... <a href="https://t.co/3lGeTwrzfj">pic.twitter.com/3lGeTwrzfj</a></p>&mdash; Hava Forum (@HavaForum) <a href="https://twitter.com/HavaForum/status/1749151180003922042?ref_src=twsrc%5Etfw">January 21, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beyatlı