Zekirdek Radyo programıyla ünlenen Zeki Kayahan Çoşkun, geçtiğimiz günlerde üniversiteli takipçilerinin şikayetlerini dile getirdi. Adı verilmeyen Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) insanlık dışı bir uygulamanın yapıldığı belirtildi. Kız öğrencilerinin akşam 23.00’dan sonra çıkışının engellenmesi için binaların kapısı kilitlenerek, yangın merdivenine erişim engelleniyor.

Zeki Kayahan Çoşkun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevlilerin kapıyı kilitleyerek gittiğini, yangın merdivenlerinin dahi kilitli olduğunu dile getirdi. Çoşkun, canlı yayın esnasında doğrulamak adına teyit ettirdiği bilgisini de paylaştı.

Buradan ilgili KYK yetkililerine sesleniyoruz. Bir yangın çıksa, acil bir durum yaşansa, gerçekleşebilecek facianın farkında mısınız? İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Konu hakkında ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz.

Yurt kurallarına uyma hususunda yönetmelik ve öğrencilerin detaylı bilgilendirilerek, gerekli görülürse bu tarz hususların üstünden gelebilmek için eğitim psikologlarından tavsiye almalarını öneriyoruz.

Editör: Tugay AKSOY