Erasmus+ projeleri için ev sahipliğini Altinkent Ortaokulu gerçekleştirecek. Farklı şehirlerden gelen öğretmenler drone yapım aşaması ve uçuş eğitimi verecek. Bununla beraber ilçede bulunan kurumlara ziyaret gerçekleştirecekler. Okulda yapılacak olan sportif, akademik, kültürel, sosyal ve bilimsel faaliyetlere katılım sağlayacaklar.

Altinkent Ortaokulu Müdürü Okan Karaca “drone için gerekli olan gövde ve pervaneyi kendi okulumuz bünyesinde yapmaktayız. Projeye dahil olmak adına 3 ayrı ülkeden toplamda 10 öğretmen geldi. Öğretmenlerimizle beraber eğitimler ve çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Misafir olarak gelen öğretmenlerimize Türk misafirperverliğinin nasıl olduğunu göstereceğiz” dedi.

Peki drone nedir ve nasıl çalışır?kutahya-drone-yapimi

İnsansız olarak uzaktan kumda kontrolü ile çalışması sağlanan bir araçtır. Yenilikçi bir sistem olması sebebi ile herkes tarafından aşırı ilgi ile karşılanır. Bu cihazlar hem ses hem de görüntü kaydı yapabilmektedir. İster profesyonel kişiler isterse amatör kişiler tarafından rahatça kullanılabilir. Kulanım kolaylığı sağlaması sebebi ile kaliteli video çekimleri için kullanılabilir.

Bir çok çeşitli bulunan dronelar çok dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilmiştir. Her türlü hava koşuluna karşı dayanıklıdır. Hem bireysel hem de profesyoneller için kullanım kolaylığı sağlar bu sebeple gelişmiş teknoloji ile üretimi yapılan droneların çok farklı ve üst düzey modelleri de yapılmıştır.

Editör: Tugay AKSOY