Milli Eğitim Bakanlığı’nda yönetici atama düzeyinde önemli değişiklikler yapılması bekleniyor. Öğretmen Haber olarak edindiğimiz kulis bilgilerine göre değişiklik oldukça kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilecek. MEB’i koltuğuna Mahmut Özer’den sonra Yusuf Tekin’in geçmesiyle daire başkanlıklarında ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde değişiklikler yapılmıştı. Yönetici atama yönetmeliğindeki değişiklik sürecinin ilk kez öğretmenler odası buluşmalarında dillenmesiyle artık somut adımların atılması bekleniyor.

Yönetici Atama Yönetmelik Değişikliği

Madde 1: Ek-1 yönetici değerlendirme formu sadeleştirilerek, daha basit ve anlaşılır bir yapıya getirilecek.

Madde 2: Mülakat kaldırılmayacak, devam edecek. Müdür atamalarında mülakatın kaldırılması beklenmiyor. Ancak müdür yardımcısı pozisyonu için az da olsa mülakatın kaldırılması ihtimali var.

Madde 3: Yöneticilerin göreve başlama zamanı değişikliği ile birlikte eğitim-öğretim başlamadan yöneticiler görevlerinin başına geçmiş olacak.

Madde 4: 4+4 yıllık yöneticilik süresinde değişiklik yapılacak.

Madde 5: İl dışı tayin hakkı getirilecek. Daha önce yöneticilerin yönetici pozisyonu ile il dışı tayin hakkı istemesi mümkün değilken bu yapılacak değişiklik ile birlikte hayata geçecek.

Editör: Tugay AKSOY