Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu tarafından okullara gönderilen yazı da ara tatil seminerlerinin 13 Kasım – 17 Kasım arasında 09.30 ile 13.00 arasında yüz yüze yapılacağı ifade edilse de ÖğretmenHaber kaynakları ara seminerlerin online yapılabileceğinin bilgisini verdi.

Her sene aynı hikâye

Türkiye’de son yıllarda Cumhurbaşkanı ya da Bakan gibi üst düzey pozisyonların müjde vermesi kanıksanmış durumlardan biri. Önce daha alt düzey bir bürokrat toplumun belli bir kesiminin çok da hoşuna gitmeyecek bir karar açıklar, arkasından seçilmiş bir yetkili gelir ve müjdeyi verir. Bunun örneklerine gerek asgari ücret zammında gerek farklı konularda çok defa tanık olduk. Geçtiğimiz sene de aynı şekilde ara tatil seminerlerinin yüz yüze yapılacağı duyurulmuş arkasından online yapılamasına karar verilmişti.

Kaynaklarımız bu sene de benzer bir sürecin yaşanabileceğini MEB tarafından duyurulan yüz yüze seminerlerin online yapılabileceğini söylüyor.

Memur-Sen tepkili

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak öğretmen seminerlerinin yüz yüze yapılmasına karşı tepkilerini dile getirdi. Ali Yalçın’ın açıklaması;

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerimizin ara tatil dönemi mesleki çalışmalarını yüz yüze yapması yönünde yazı yayımladı. Mazeretine rağmen yer değişikliği yapamadığı için ara tatil dönemlerini bir haftalığına da olsa aile bütünlüğünün sağlanması için vesilesi gören öğretmenlerimizin haklı beklentileri nedeniyle serzenişlerine neden olmuştur.

13-17 Kasım 2023 tarihleri arası yapılacak olan Mesleki Eğitim Çalışmalarını öğretmenlerimizin http://eba.gov.tr üzerinden online izlemesi yerinde bir karar olacak ve aile hasreti çeken öğretmenlerimizi mutlu edecek, moral, motivasyonlarını artıracaktır.

Beklentiyi yetkili sendika olarak yetkililere taşıdık. Öğretmenlerimizin nabzını tutan ve taleplerine, haklı ve mümkün beklentilerine duyarlı olan bakanlığın öğretmenlerin sesine kulak vererek bu konuda gereğini yapacağına yönelik inancımızı koruyoruz.

Editör: Deniz Beyatlı