Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Kocaeli Üniversitesi personelleri adına yapılan promosyon ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Memur-Sen hakkında ‘’Malum-Sen’’ ve ‘’Yalan-Sen’’ ifadelerin bulunan Çeker yetkili sendikanın Kocaeli Üniversitesi personelini yanılttığını ifade etti. Anlaşma öncesi konuşulan rakamların beklentileri asla karşılamadığını ifade eden Çeker, rakamlar çok düşük dedi.

’3 yıllık anlaşma memuru mağdur eder’

Türk Sağlık-Sen Başkanı Ömer Çeker açıklamalarının devamında 2019 yılının hatırlatarak Memur-Sen’in o günkü tiyatroyu bugün de oynadığını söyledi. Mevcut ekonomik koşullarda, alım gücünün bu kadar düştüğü ortamda konuşulan 70 bin TL – 80 bin TL gibi rakamların yetersiz olduğunu, enflasyon karşısında anında eriyeceği belli olan bu rakamın 200 bin TL olması gerektiğini açıkladı.

200 bin TL aralık ayında tek seferde

3 yıllık anlaşma olması halinde 150-200 bin TL civarında anlaşma yapılmasını istediklerini ifade eden Çeker promosyonun tek seferde Aralık ayında ilk maaşla birlikte yatırılmasını doğru bulduklarını söyledi. Hem KOÜ çalışanları hem de kamuoyu tarafından 200 bin TL promosyonun gerçek olup olmayacağı merak edilirken promosyon ihalesinin 18 Ekim saat 11.00’de Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoglu Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceği öğrenildi.

Çeker’in açıklamalarının devamı:

Malum Sen (Yalan Sen) sosyal medyasından yapmış olduğu duyurularda promosyon ihalesini kendilerinin gerçekleştirdiği havasını vererek adeta KOÜ İdaresi yok saymış idarenin yerine kendini koymuştur. İdare konu ile ilgili sessizliğini korumaktadır. Ayriyeten 26 Ekim 22 de yapılan halede KOÜ İdaresi teknik Şartnamede kişi başı 30 Bin TL. İstemiştir. Yeni yapılacak ihalede neden kişi taban fiyat belirtmemiştir.? Bu günkü şartlarda alınacak ekonomik değer Enflasyonist ortamda kısa süre sonra pul olacağı belli iken idare 2 yıl yerine neden 3 yılık bir haleye çıkıldı.?  İdare bunu KOÜ çalışanlarına ve Komu oyuna açıklamalıdır. ? Geçmiş İhalelerde çalışanların temsilcileri olan tüm sendikalar ve KOÜ çalışanları da ihale salonunda ihaleyi izledikleri halde bu ihalede neden belli sendikaların ihaleye katılmasına ve diğer sendika temsilcilerinin ve çalışanların ihaleyi izlemesine idare müsaade etmemektedir.? Bu soruların cevaplarını KOÜ çalışanları, Kamuoyu merak etmektedir.  Kamuoyu İdareden açıklama bekliyor.

Editör: Deniz Beyatlı