Halıcı’ya göre Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 158 adet imamı manevi danışman adı altında kendisine bağlı okullarda görevlendirdi. Görevlendirmeye isyan eden Halıcı ’25 bin rehber öğretmen atama bekliyoruz ama siz bunun yerine imam atıyorsunuz’ dedi.

Mv. Hikmet Yalım Halıcı’nın açıklamaları:

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıyla 158 okula manevi danışman adı altında imam atandı. Aynı yazı başka illerin müdürlüklerinden de okullara gönderildi.

Tam da PISA raporlarında okullarda okuduğunu anlama yeterliliğinde son sırada olduğumuz ortaya çıkmışken, her 100 öğrenciden 20'sinin sınıfa aç girdiği OECD raporlarında yazılmışken okula manevi danışman atamak nasıl bir zihniyetin ürünü, nasıl bir cehalettir?

Her gün akran zorbalığının, madde bağımlılığının ve istismarların yaşandığı okullarımıza rehber öğretmen atamıyorsunuz; 25 bin rehber öğretmen atama bekliyor ama siz bunun yerine imam atıyorsunuz.

Ne dinle ilginiz var ne bilimle ne de çocuklarla. Siz ve bu köhne anlayışınız gitmeden öğrenciler karanlıktan kurtulamayacak.

Editör: Deniz Beyatlı