Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçtiği sonbahar mevsiminden sonra kış kendini iyiden iyiye hissettirdi. Kış deyince akıllara kar yağışı, kar yağışı deyince de öğrencilerin aklına tatil geliyor. Aralık ortası itibariyle yoğun kar yağışı yurdun bazı bölgelerinde eğitim öğretimi etkilemeye başladı.

Iğdır’ın 9 köyünde eğitime ara verildi

Iğdır’a bağlı 9 köyde hava durumu muhalefeti nedeniyle eğitim öğretim 1 günlük ara verildi. Iğdır’da eğitime ara verilen köyler haberi daha duyulmadan kar tatili haberi bu kez Ağrı Boğubayazıt’tan geldi.  18 Aralık 2023 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verildiği açıklandı. Diyadin Kaymakamlığı ise kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimle ilçeye bağlı Hacıhalit, Mutlu, Sürmelikoç, Taşkesen ve Yukarıdalören köylerinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu

Kars Van Muş Bitlis tatil mi?

Iğdır ve Ağrı’nın bazı köylerinde eğitime verilen ara çevre illerde de okullar tatil mi sorusunu akıllara getirdi. Henüz valilik ya da kaymakamlıklardan bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil. Eğitim öğretim yurdun geri kalanında devam ediyor.

Editör: Deniz Beyatlı