Sosyal medya üzerinde oyunun taktikleri paylaşılırken, bazı öğrenciler oyunu daha da vahşi hale getirmek için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler yapmaya başladı. Bir öğrenci, "Okulda herkes bu oyunu oynuyor. Bazıları çok sert bir şekilde oynadığı için elleri kan içinde kalabiliyor. Aslında, amaç da bu" dedi. Başka bir öğrenci ise, "Oyunda madeni parayı karşıdaki oyuncunun eklem yerlerine vuruyoruz, ardından kanıyor. İşte bu yüzden oyunun adı 'Kanlı Para'" şeklinde konuştu.

Oyunun kuralları ise şu şekilde: İlk olarak havaya madeni para atılır ve elin ters tarafıyla tutulur. Daha sonra para, parmakların arasına alınarak sıkıştırılır. Para sabit bir şekilde tutulduktan sonra 'Kanlı Para' denilerek 3 kez sert bir şekilde masaya vurulur. Eğer para düşerse, ceza alınır. Ceza ise elin yumruk yapılarak masaya dik bir şekilde koyulması ve karşı tarafın parayı hızla eklem yerlerine fırlatmasıyla uygulanır. Paranın hızına bağlı olarak elde kızarmalar ve kanamalar yaşanır ve oyun kan akana kadar devam eder.

Çok Tehlikeli Bir Oyun! Kalıcı Hasara Sebep Olabilir!

Oyunun tehlikeleri konusunda uyarıda bulunan Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, oyunun parmak ve el tarak kemiklerinde çatlak veya kırıklara yol açabileceğini söylüyor. Ayrıca, tekrarlayıcı kronik travma ile stres kırığına neden olabileceğini ve çocukların kemik büyüme kıkırdaklarına zarar verip kalıcı hasarlara yol açabileceğini belirtiyor. Oyun sırasında sert ve kesici cisimlerin kullanılması, ciddi yumuşak doku hasarlarına, açık yaralara ve enfeksiyon riskine yol açabilir. Elde meydana gelen tekrarlayıcı açık yaralar, enfeksiyon riskini artırırken deri kalınlığını da artırarak elin hassasiyetini ve duyu kabiliyetini kaybetmesine neden olabilir. Sonuç olarak, 'Kanlı Para' adlı oyunun yaygınlaşması, öğrencilerin sağlığını tehlikeye atabilecek ciddi sonuçlara yol açabilir. Ebeveynler ve eğitimciler, bu oyunun tehlikeleri hakkında çocuklara bilgi vermelidir ve okullar bu tür etkinlikleri yakından izlemelidir.

Editör: Tugay AKSOY