Kan yapıcı 5 meyve ile sizlere kansızlığı gidermek konusunda doğal yoldan kan yapıcı meyveleri sıralıyoruz. Vücudu zinde ve dinç tutan kan yapan meyveler ile sizlerde kansızlıktan kurtulabilirsiniz. Kan yapıcı meyveler gerek direk tüketilerek gerekse suyu içilerek fayda sağlamaktadır. Kansızlık sebebi ile halsizlik hissedilebilir. Kansızlık ile devam eden çeşitli problemler meydana gelebilir. Bu konuda kan yapıcı besinler bulunmaktadır. Meyveler bu konuda oldukça etkilidir. Kansızlığın pek çok sebebi olsa da çözümleri kısıtlıdır. Bu konuda sağlıklı besinler tüketmek ile oluşmuş kansızlığı gidermek oldukça mümkündür. Her ne sebebi olursa olsun kansızlık büyük rahatsız belirtisi olabilmektedir. Aynı zamanda aşırı stres ve yorgunluğa sebebiyet vermektedir. Bu sebeple çeşitli meyveler tüketerek sizi strese iten bu durumdan kurtulmak mümkündür.

Kan Yapan ve Kansızlığı Önleyen Meyveler

1.Kivi

Kivi meyvesi kan yapıcı özelliği bulunan meyveler arasındadır. Kansızlık rahatsızlığı bulunan ve bu konuda çareler arayanlar için hem bol vitaminli hem de lezzetli meyveler bulunmaktadır. Bunların en başında kivi yer almaktadır. Kivinin kan yapıcı özelliğinin yanında bol vitaminli oluşu da sağlıklı beslenme adımları için oldukça önemli olmaktadır. Kivi tüketiminin artırılması kansızlığın önüne geçmekte ve kan yapmaktadır.

2.Dut

Kansızlık ile birlikte yorgun hissetme hali ve kasılmalar meydana gelebilirken; bu durumu en aza indiren meyveler arasında dut bulunmaktadır. Kansızlığa iyi gelen bu meyve ile birlikte daha zinde hissetmek ve kansızlığı gidermek mümkündür. Haftada birkaç sefer tüketmek önemlidir.

3.Kuru kayısı

Kurutulmuş kayısı tüketmek de içinde bulunan protein ve vitamin içeriğinden dolayı kan yapan meyveler arasında yerini almaktadır. Kuru kayısı tüketimi ile kansızlığa son vererek; sabah, öğle ve akşam olmak üzere 6-7 kadar kuru kayısı tüketimi ile kansızlığa son vermek mümkündür.

4.Kuru üzüm

Kansızlık oldukça önemlidir. Bu dengeyi korumak ve kansızlıktan kurtulmak için kuru üzüm tüketilmelidir. Kuru üzüm içinde bulunan bakır sayesinde kansızlığa son vermektedir.

5.Greyfurt

Greyfurt da içinde bulunan protein sayesinde demir eksikliğine iyi gelmektedir. Kansızlık da bir demir eksikliği sorunu olduğundan kansızlık için oldukça etkili bir meyvedir.

Demir eksikliğine son vererek kansızlığa iyi gelen 5 meyve ile kansızlığa son vermek mümkündür. İster taze olarak ister kurutulmuş tüketime uygundur.

Editör: Halil Uzan