Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ücretli öğretmenlerin durumunda iyileştirme yapılacağını belirtmiş ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 yılı eğitim-öğretim açılışında ücretli ve usta öğretici öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25’lik zam yapıldığını açıklamıştı. Ek ders ücretlerine zam bekleyen 657 ve sözleşmeli öğretmenler hayal kırıklığına uğramıştı. Yapılan zam ile birlikte usta öğretici ve ücretli olarak çalışan öğretmenlerin ek ders ücretleri 60.10 TL’den 75 TL’ye çıkarıldı. Diğer öğretmenler ise 60.10 TL’den ödeme almaya devam edecek.  Peki, Ocak 2024 olmadan öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapılır mı?

Tüm Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Zam Gelecek Mi?

Edindiğimiz bilgilere göre ek ders ücretlerine zam yapılması şuanda söz konusu değil. Öğretmenlere yüzde 17.55 ve seyyanen 8 bin TL zam yapılmıştı. Seyyanen zammın daha fazla olması sebebiyle ek ders ücretlerinde böyle bir mağduriyet oluşmuştu. Ancak bizi gelen bilgilere göre öğretmenlerin ek ders ücretleri yıl sonuna kadar memur zammına kadar aynı düzeyde yani 60.10 TL olarak ödenmeye devam edecek. Milli Eğitim bu konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yapmayı düşünmüyor.

Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Kemer Sıktı

Ekonomi ve Maliye Bakanı’nın yeniden Mehmet Şimşek olması sebebiyle ekonomide radikal kararlar alındı. Bütçeyi rahatlatmak için kemer sıkma politikası izlenirken birçok bakanlığın talebi Maliye Bakanlığından ret yiyor.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam için 2024 Ocak ayında memura yapılacak zam oranını beklemesi gerekecek.