Öğretmenlik mesleği geleceği inşa etme anlamında mesleklerin en başında gelen meslek grubudur. Buna rağmen diğer sektörlere baktığımızda öğretmenlik promosyonunda haksızlık olduğu düşünülüyor.

Maaşın Altında Promosyon mu Olur?

Biliyorsunuz ki promosyon ödemeleri genelde banka anlaşmalarına bağlı olarak 3 yılda 1 yapılıyor. 2022 yılı promosyon ödemeleri baz aldığımızda yaklaşık maaşın üç katı kadar promosyon alan öğretmenlerimiz oldu. (Bu değişiklik Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak değişiyor). Ancak günümüzde yapılacak promosyon anlaşmalarına baktığımızda öğretmen için olumsuz bir durum ortaya çıkıyor. Bu da verilecek promosyonların öğretmen maaşının altında kalarak geçen senelere oranla düşük bir promosyon olması. Zaten maddi açıdan zor durumda olan öğretmenler rahatlamak isterken daha kötü bir durum ile karşı karşıya kalıyorlar.

Milli Eğitim Müdürlüğü Bankalarla Anlaşmayı Beceremiyor mu?

Öğretmenler için promosyon ödemeleri yine gündeme geldi. Ancak Milli Eğitim Müdürlüklerin bankalarla iyi bir anlaşma yapması gibi bir haber gündeme gelmiyor. Sessizliğini koruyan milli eğitim müdürleri öğretmenler tarafından tepki ile karşılanıyorlar. En kısa zamanda bankalarla tekrar masaya oturup maaş üstü bir promosyon ile anlaşılması gerekiyor. Bu işin takipçisi olacağız ve en ufak gelişmede haberlerimizde paylaşacağız…

Öğretmenler Kaç Yılda Bir Banka Promosyonu Alır?

 Öğretmenlerin promosyonu genel olarak 3 yılda 1 gerçekleşiyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın anlaşmalarına göre promosyon miktarları da değişebiliyor.

Editör: Birkan Erel