Okulda gerçekleşen yolsuzluk iddiaları sonunda soruşturmanın sürdüğünü ve şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşılmadığı bildirildi.  İlkokulda meydana gelen akıl almaz olayda elden toplanan paraların yok olduğu iddia edildi.

Deftere İşlenecek Bir Bağış ve Makbuz Yok!

İstanbul’da bir ilkokulda meydana gelen yolsuzluk iddiaları için veli bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalara göre 2022/2023 Eğitim ve Öğretim yılında okul aile birliğinde görev alan veli deprem için toplanan paraların herhangi bir kayda geçirilmediğini farketti. Bu olayı müdüre sorduğunda ise deftere işlenecek bir bağış ve makbuz yok denildi. Bunun üzerine gerekli şikayetlerde bulunan okul aile birliği görevlisi veli müdüre giderek tekrar yapılan yardımların hesap defterine geçilmesini ve kaymakama giden teslim makbuzuna da giderlere işlenmesini istedi. Buna ret cevabını alınca okul aile birliği yönetimi istifa etti ve bir yolsuzluk olduğunu düşündüler. Olayın takipçisi olan veli müdürü bu tavırlarıyla rahatsız etti. İddialarına göre de müdür bu olaya kızarak intikamını çocuğunu okuldan uzaklaştırarak almak istedi. Bunun içinde çocuğunu yakın olduğu velilere ve rehberlik öğretmenine şikayet ettirdi. Sınıf öğretmeniyle konuşan veli sınıf öğretmeninin “şikayet edilecek herhangi bir şey yapmıyor” söylemiyle karşı karşıya kaldı. Sadece şahit olduğu yolsuzluk hikayesini açığa çıkarmak için uğraştığını söyleyen veli gereken her şeyi yapacağını ve bu konunun daima takipçisi olacağını söyledi.

Müdürün İlk Şikayetleri Değilmiş!

Velinin devam eden iddialarına göre emekli olan öğretmenlerin ve başka velilerinde bağış konusunda şikayetleri olduğunu belirtti. Müdür için, okula yüklü miktarda bağış topladığını ve okula herhangi bir hizmette bulunmadığını söyleyen veli gerek kendisinin gerekse de çocuğunun psikolojik olarak etkilendiklerini iletti.

Şikayetler Sonuca Ulaşmadı!

Okul müdürünün bağlantılarının güçlü olduğunu söyleyen veli henüz bir gelişme olmadığını hatta sunduğu delillerin karartıldığını iddia etti. Yöneticilik görevinden istifa etmesini bekleyen veli en azından soruşturma bitene kadar görevden alınmasını istiyor.

Editör: Birkan Erel