Tam 35 kişi Fetö bağlantısı iddiasıyla gözaltına alındı. İstanbul’da gerçekleşen baskın gündeme bomba gibi düştü. Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da Okula Baskın Yapıldı

Fetö’nün eğitim yapılanmasına ilişkin gerçekleşen operasyonda fetö ile bağlantılarının bulunduğu öne sürülen 35 kişi gözaltına alındı. Beylikdüzü’nde bir özel okula gerçekleşen baskında idareci ve eğitimci kadrosundan tam 32 kişi var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında ihbar üzerine çalışmalar yapıldı ve operasyon gerçekleşti. Bu soruşturma kapsamında 6’sı fetö kapsamında işlem yapıldığı, birinin ihraç edildiği, 15 çalışanının örgütle iltisaklı sendika kaydının bulunduğu, 3’ünün Basnk Asya’da hesap artışı olduğu tespit edildi.

Okuldaki 2 bin 306 öğrencinin velisi yada aile bireylerinden 333'ünün Bank Asya'da hesap artışı bulunduğu, 245'inin örgüte müzahir olan ve KHK ile kapatılan dernek ve sendika üyeliğinin belirlendiği, 33'ünün ByLock kullandığı, 71'inin KHK ile kamudan ihraç edildiği, 158'i hakkında soruşturma yürütüldüğü, 385'inin örgütle iltisaklı kurumlarda SGK kaydının olduğu, 580'i hakkında ise örgütsel faaliyet yürüttüklerine dair ifade bulunduğu anlaşıldı.

2 Kişi Hala Firar

35 kişinin Fetö ile ilişkisinin bulunduğu ortaya çıkmıştı Ancak 2 kişi henüz yakalanamadı. 1’i ise yurtdışında olduğu belirlendi. Bu operasyonun gerçekleşmesi için İstanbul’da ve Manisa’da emniyet güçleri ortak operasyon düzenledi.

Editör: Birkan Erel