İstanbul ve İstanbullular bu yıl kar yağışına doyacak. Lapa lapa kar yağacak. Sebebi ise yaz aylarında etkisini sert bir şekilde gösteren ‘’El Nino’’ Meteoroloji uzmanları, kurak geçen ardından çetin bir kışın geleceğini bildiriyor. İstanbul, Güney Marmara ve Ankara için tarih verildi. Kentlerimiz kar yağışına  doyacak. Tarih verilirken, öğretmen ve öğrencilerin tatil hususunda tedbirlerini almaları istiyor. Özellikle araçlarıyla, okula gidip gelen öğretmenlere uyarılar yapılıyor.

İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, ‘'Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz” dedi. Bunun ardından Meteoroloji uzmanları İstanbul ve Güney Marmara sakinleri için 27-29 Ekim tarihlerini verdi. Bu günlerde İstanbul’a lapa lapa kar yağması bekleniyor.

Bu yıl kışın uzun geçeceği kaydedilirken, yağışların da o düzeyde bol olacağı belirtiliyor. Yaz aylarında sıcaklar hem bunalttı hem barajlarda alarm vermesine yol açtı. Kış severler kara doyacak, barajlar ise dolup taşacak.

Editör: Tugay AKSOY