İNG Türkiye, ODTÜ ve Habitat Derneği tarafından başlatılan Dijital Öğretmenler Projesi, ilkokul ve ortaokul düzeyinde görev yapan öğretmenlerin dijital okuryazarlıklarını arttırmayı amaçlamakta. Projenin sonbahar eğitim dönemine katılmak isteyen öğretmenler için de başvurular devam ediyor.

Dijital dönüşümün parçası öğretmenler

Dijital dönüşün son yılların en popüler konularından biri. Kobilerin, büyük ölçekli şirketlerin, hizmet sektörünün paydaşlarının olmazsa olmazı dijital dönüşüm. Dijital dönüşüme eğitimcileri de katmak isteyen dijital öğretmenler projesi 2020 yılından itibaren toplamda 6 bin öğretmene ulaştı. Sonbahar dönemi için 1000 öğretmen hedefi daha olan projeye son başvuru tarihi 10 Eylül. Deprem bölgesinden projeye başvuranlara öncelik tanınacak.

Dijital öğretmenler projesinin iki adımı

İki adımdan oluşacak projenin ilk adımında Orta Doğu Teknik Üniversitesi eğitmenleri tarafından;

  • Dijital vatandaşlık ve güvenlik
  • Etkili sunum hazırlama
  • Yaratıcılık
  • Görsel tasarım
  • Eleştirel düşünme
  • Ölçe ve değerlendirme modüllerinden oluşan 5 haftalık eğitim verilecek.

Proje ile öğretmenlerin dijital dönüşümün bir parçası olması ve edindikleri dijital becerileri öğrencilerine aktarmaları amaçlanıyor. 2020 yılında başlayan ödüllü proje ile bugüne kadar 6 bin öğretmene ulaşılırken, yeni dönemde 1000 öğretmene daha eğitim verilecek. Türkiye'nin 81 ilinden devlet okullarında çalışan ilkokul ve ortaokul öğretmenleri, 10 Eylül 2023 tarihine kadar projeye başvuruda bulunabilecek. Yeni dönem başvurularında deprem bölgesinde yer alan ve depremden etkilenen öğretmenlere öncelik tanınmaya devam edilecek. Böylelikle, depremden etkilenen öğretmenlerin gelişimlerinin kesintiye uğramamasına destek olunması da hedefleniyor. Birinci adımın tamamlanmasının ardından 1000 öğretmen içinden seçilecek 100 öğretmene sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik üzerine ileri seviye eğitim verilecek. Siz de dijital öğretmenler projesi kapsamında eğitim almak istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayarak 10 Eylül’e kadar başvuruda bulunabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim