Sosyal medya platformu X ‘te gündem çalışmaları yapan öğretmenlerin hazırladıkları son video dikkat çekti. #81İldenMülakataHayır başlığıyla yayımlanan videoda her bir bilimizi temsilen 1 öğretmen mülakata hayır dedi. Seslerini Bakan Tekin’e duyurmak isteyen öğretmenlere bir destek de Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’ndan geldi.

Bu Ülkede Mülakat Torpilin Adıdır

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı da öğretmenlerin paylaştığı videoyu kendi hesabından yayınlayarak Bakan Tekin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi:

Atama bekleyen öğretmenlerin çağrısını çok haklı buluyorum. Ne yazık ki bu ülkede mülakat torpilin adıdır. Sayın Cumhurbaşkanı seçim öncesi verdiği sözü tutmalı, mülakatı kaldırmalıdır. Öğretmenlerin mesleki yeterliliğinin ölçüleceği yer üniversitelerdir. 76 Maddeden atanmış Şube Müdürleri, Mahkeme kararına rağmen ataması iptal edilmeyen 1709 Şube Müdürü, siyasilerin ve yandaş sendikaların referansıyla atanan İlçe Mem Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürleri mi yapacak adil mülakatı.? Mülakatı yapacakların yeterliliği nedir? Genç öğretmenlerin hayallerini mülakat tiyatrolarında heba etmeyin yazıktır günahtır.

Editör: Deniz Beyatlı