Hizmetiçi eğitimlerin hangi siteden girileceği, hizmetiçi eğitimlerin nasıl olacağı, hizmetiçi eğitimin kimlere verileceğine dair ve daha fazlası haberimizde…

MEB Hizmetiçi Eğitim Nereden Alınır?

  1.  Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS)'e https://mebbis.meb.gov.tr/ (TC Kimlik No, şifre ve ekranda görüntülenen güvenlik kodu girilerek) giriş yapılır.
  2. Sol panelden "Hizmetiçi Eğitim Modülü" tıklanır.
  3.  Açılan ekranda "Faaliyet Başvuru" tıklanır.
  4.  Faaliyet yılı,tipi ve türü seçilir.
  5.  (Sorumlu) ve İlgili birimler seçilir.
  6. Katılmak istediğiniz eğitim türü (yüzyüze/ uzaktan) seçilir.
  7. Listele butonuna basılır. Faaliyet Listeleme ve Başvuru Ekranında başvuru yaptığınız eğitimler de görüntülenir.
  8.  Listelenen faaliyetlerin detayı için yanındaki klasör simgesi tıklanarak faaliyet bilgileri incelenir, başvuru için kaydet tıklanır ya da faaliyet listesi için geri dön tıklanır.

Hizmetiçi Eğitime Katılmak Zorunlu mu?

Eğitime katılma zorunluluğa dair makaleleri araştırdığımızda personelin düzenlenecek hizmetiçi eğitimine katılmasının zorunlu olduğunu görüyoruz. Ayrıca bunun dışında katılamayanlar için de gerekli maddeleri aşağıda topladık;
  • Geçerli bir özüre dayanmaksızın eğitime katılmayanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disiplin hükümleri uygulanır.
  • Eğitim süresi içinde hastalık ve diğer geçerli bir özüre dayansa bile eğitim süresinin1/8 oranında devamsızlığı olanların programları ilgililerce kesilir ve başarısız sayılır.
  • Başka Kurum ve Kuruluşlarda eğitime katılanlar o kuruluşların eğitimle ilgili özel hükümlerine tabidirler.

Hizmetiçi Eğitimler Nelerdir?

Hizmet İçi Eğitim: Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı merkezde, taşrada ve talepleri halinde özel öğretim kurumlarında görevli personelin meslekleri ile ilgili bilgi, beceri, tutum, performans, verimlilik ve motivasyonlarının artmasını sağlayan planlı eğitimlerdir.
Hizmetiçi Eğitimler Kaç Saat Sürer?
Beş gün olarak planlanan ve yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen merkezî hizmet içi eğitim faaliyetlerinin süresi 25 ders saatinden az, 40 ders saatinden fazla olamaz.  Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde; bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakikadır.
Hizmetiçi Eğitime Gidince Ek Ders Kesiliyor mu?
Danıştay 12. Dairesi ise yaptığı inceleme sonucu öğretmenlerin hizmet içi eğitime katılıp ek ders ücretinden yararlanabilmesi için kursa öğretmen veya yönetici olarak katılması gerektiğini, kursa kursiyer olarak katılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenemeyeceğini açıkladı.