Öğrencilerinin sabah kahvaltısı yapmadığını fark edince yüreği buna dayanmayan Hilal Öğretmen çözümü her sabah sınıftaki sobada akşam pişirdiği büyük bir tencere çorbayı ısıtarak öğrencilerine ikram etmekte buldu. Öğrencileri tarafından anne gibi sevilen Hilal Öğretmen’in bu uygulamasından öğrencileri de velileri de memnun.

Hilal Öğretmen konuyla ilgili ‘’Çocuklar genelde kahvaltı yapmadan geliyorlar, kahvaltı yapmadıkları için bu tabi acıktıkları zaman derslerini etkileyebiliyor. Aklımıza böyle bir fikir geldi. Karınları aç olduğu dikkatleri dağınık oluyor. Odaklanamıyor, yoğunlaşamıyorlar, bu etkinlikle beraber bariz bir şekilde başarıları da arttı. Dikkatleri yoğunlaştı daha mutlular, daha canlılar, heyecanlılar’’ dedi.

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="tr" dir="ltr">Akşam pişirdiği çorbayı sabah sınıfta ısıtıyor. Amasya&#39;da bir köy okulunda görevli 18 yıllık sınıf öğretmeni Hilal Erbaş, öğrencilerine elleriyle her gün çorba ikram ediyor.<br><br>Kaynak: Trt Haber <a href="https://t.co/9P9Qv5T2KR">pic.twitter.com/9P9Qv5T2KR</a></p>&mdash; Öğretmen (@faceogretmen) <a href="https://twitter.com/faceogretmen/status/1759076565437014057?ref_src=twsrc%5Etfw">February 18, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beşatlı