Sorun Milli Eğitim Bakanları mı yoksa Hükümet mi? Atamalar, mülakat, maaşlar derken her gün bir tepkiye maruz kalan bir Bakan ile karşı karşıya kaldık.

Artık Sorunlar Ertelenmemeli Çözüme Kavuşturulmalı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geldiğinden beri elinden gelenin fazlasını yapıyor. Ancak kararları tepki görüyor. Bazen çok çalışmak yeterli olmayabilir. Bakan Yusuf Tekin’de de böyle bir sorun var gibi duruyor. Çünkü ne dese, ne yapsa eleştirilir oldu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nda tepki gösterildiğinde sorumluluk da alınmıyor. Çünkü atamalar sorulduğunda Hazine ve Maliye Bakanlığı adres gösteriliyor. Bir önceki dönem Milli Eğitim Bakanlarının sözleri sorulduğunda Hükümet adres gösteriliyor. Peki ya Milli Eğitim Bakanlığı neden sorunları kendi çözemiyor. Kronik bir sorun gibi gözüken atama ve maaşlar konusunda da maalesef yeterli cevaplar verilemiyor. Bakan öğretmen görüşmeleri yapıyor, programlara katılıyor ancak her gün aynı şeyler gündemde dönüp duruyor. Artık öğretmenlerimiz ve öğretmen adaylarımız net ve kesin çözümler bekliyor. En önemlisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık sorumluluk alıp gerçek sorunlara çözüm bulması gerektiğini istiyorlar.

Eski dönem Milli Eğitim Bakanları’da zamanlarında çok eleştirildi. Ancak her geçen dönem, geçmiş bakanları aratır oldu. Bu da Milli Eğitim Bakanlarının başarılarını sorgulatıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de umuyoruz ki atama müjdesi bekleyenlere müjdeli haberleri, zam konularında ve ek ders konularında da açıklayıcı haberleri verir.

Ücretli Öğretmenlik Ne Zaman Son Bulacak!

Ücretli öğretmenlik konusu da başlıbaşına bir sorun olarak gündemde yerini koruyor. Artık ücretli öğretmenliğinde son bulmasını öğretmen adayları istiyor. Ücretli öğretmenliğin son bularak, öğretmen ihtiyaçlarını atanan öğretmenlerimiz ile doldurulmasını isteyen birçok kesim X platformunda gündem oluşturmaya devam ediyor.

Editör: Birkan Erel