Geçtiğimiz gün MKE Ankaragücü-Rizespor maçını yöneten hakem Halil Umut Meler, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından darp edildi. Toplumda adeta infial yaratan darp görüntüleri sosyal medyada hızla yayılırken Faruk Koca tutuklandı. Tutuklanan Faruk Koca kurucu üyesi olduğu Ak Parti’den ihraç edilirken, Halil Umut Meler ve ailesinden özür dilemek ve kulüp başkanlığından istifa etmek zorunda kaldı. Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmak, tekmelemek darp etmek elbette kabul edilemez.

Şiddet, Türkiye’nin çok da alışık olmadığı bir tepki unsuru maalesef değil. Son yıllarda eğitimcilere ve sağlık çalışanlarına şiddet o kadar fazla arttı ki son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konunun çözümü için yasal düzenlemeler getirmek istediklerini ifade etmişti.

İlla canlı yayında mı olması gerekiyor?

Halil Umut Meler’e yönelen şiddet sonrası gösterilen tepkinin eğitimcilere uygulanan şiddet olaylarında da gösterilmesi için şiddet görüntüleri canlı yayında milyonların önünde mi vuku bulmalı? Halil Umut Meler’e yönelen şiddet sonrası gösterilen tepkinin onda biri her 24 Kasım’da ‘hakkı ödenmez’ dediğimiz öğretmenlere yönelen şiddet sonrası da gösterilemez miydi?

Editör: Deniz Beyatlı