Öğrencisinin battaniyeden yapılmış çantasının fotoğrafını paylaştı. Görevden alındı. Görevden alınma nedeni herkesi şaşırttı. Öğretmen ise kötü niyetliymiş gibi gösterildiği için üzgün.

Sosyal Medya da Paylaştığı Fotoğraf Başını Yaktı

Öğrencisinin battaniyeden yapılmış çantasının fotoğrafını çekip sosyal medyaya attığı için aynı gün Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göre ülkeyi yokluk içinde gösterdi gerekçesiyle görevden alındı. İlçe Milli Eğitim bile öğretmene adımızı kara çıkardın diyerek savunmasını istedi.

O Fotoğraf Sayesinde Yardım Geldi

Fotoğrafı paylaşan öğretmen görevden alındı. Ancak bu paylaşım sayesinde köyde tüm öğrencilere çanta dağıtıldı. Kızılay gelip yardıma muhtaç öğrencilere yardım verileceğini açıkladı ve aslında öğretmenin de yapmak istediği buydu. Öğretmenin savunmasına göre 19 çocuklu bir aile olduklarını 5’inin kendi öğrencisi olduğunu ve yardım edecek birilerinin çıkması için tüm iyi niyetiyle bu fotoğrafı paylaştığını söyledi.

Valilik de Öğretmeni Suçladı

Valilik tarafından da inceleme başlatılan fotoğrafa “sosyal medyada bir siyasal parti lehine de paylaşımlarda bulunan öğretmen hakkında tahkikat devam etmektedir” denildi.

Editör: Birkan Erel