Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı dönemi boyunca öğrenciler ve öğretmenler tarafından en fazla sevilen bakanlardan oldu. Selçuk’un ismi yeniden Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gibi yerlerde geçse de Ziya Selçuk tekrar aktif bir rol almadı. Sosyal medya hesabından da öğretmenler günü, şehit olan askerlerimiz, kandiller gibi özel zamanların dışında sessiz kalan Selçuk sessizliğini Elon Musk’a bir tweet atarak bozdu.

Ziya Selçuk’tan mesaj:

Elon Musk’ın sahibi olduğu Neuralink şirketinin geçtiğimiz günlerde ilk kez bir insan beynine çip yerleştirildiğini açıklamıştı. Musk’ın projesinin, nörolojik hastalıklara çözüm getirmesi gibi insan beyninin kontrol edilmesini gibi olumsuz amaçlarla da kullanılabileceği düşünülüyor. Ziya Selçuk da Elon Musk’a konuyla ilgili İngilizce bir mesaj gönderdi.

Ziya Selçuk’tan Ayetli mesaj (çeviri)

Bu tweet, insanlığın iyi niyetle başlayıp zulüm ve hüsranla sonuçlanacak maceralarından birinin başlangıç noktası gibi görünüyor. İnsanları ve insanlığı "hacklemek" için en son teknoloji muhtemelen yaklaşıyor. Sağlık ve iletişim konusunda zayıf umutlar besleyen ama yepyeni bir silah ve imparatorluk aracı olarak gerçek kimliğini bulacak bir deney. Yok edilen Dünya'yı başka bir gezegenden izleme anının tadını çıkarmak isteyenler için bir dönüm noktası. "Kendisine şah damarından daha yakın" olduğunu iddia edenlerin (Kaf:16) tanrıcılık oyununun yeni versiyonu. Bilimin bilmekten bilgeliğe yolculuğunun önünde bir engel gibidir.

Kötülük kendi kendine çoğaldığı için desteğe ihtiyaç duymaz. Ancak iyilik, çalışkanlığı, erdemi, bilime saygıyı, insan için iyi ve yararlı olana bağlılığı gerektirir. Kısacası gerçek bilimi merkeze almak ve onun iyiliğe hizmet etmesini sağlamak, olası kötülükleri önlemenin tek yoludur. Neyse görüşürüz

Editör: Deniz Beyatlı