Haber

Seçim Öncesi Öğretmen Mülakatları Kalkar mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi verilen mülakat kaldırılacak sözü yerel seçimler öncesi tutulacak mı? Öğretmenlerin umudu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi muhalefetten mülakat kaldırılacak çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu vaadi benimseyerek mülakatlar kaldırılacak demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmasıyla birlikte kabinesini büyük oranda yeniledi. Milli Eğitim Bakanlığına Mahmut Özer yerine Yusuf Tekin getirildi. Ancak Yusuf Tekin’in mülakatlar kalkmayacak, uygulanmaya devam edecek açıklaması öğretmenleri hem şaşkına çevirdi hem de hüsrana uğrattı. Seçim öncesi verilen bu vaade karşılık böyle bir tutumun sergilenmesi öğretmenlerin motivasyonunu düşürdü.

Öğretmenlerin Umudu Erdoğan Bakan Yusuf Tekin, kanunda yer aldığı için mülakatları uygulamak zorunda olduklarını belirtirken, öğretmenler umudu Recep Tayyip Erdoğan’a bağladı. Hem yerel seçimlerin yaklaşması hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi vaatlerini büyük oranda tutması sebebiyle, öğretmenler yerel seçim öncesi bir müjde bekliyor. Öğretmen Haber olarak edindiğimiz bilgilere göre mülakat sayfası burada kapanmadı. Önümüzdeki aylarda bu konuda önemli gelişmeler yaşanacak...