Haber

Nisan’da Ara Tatil Neden Olmayacak? Öğrenciler Üzülüyordu Müjde Geldi

Bir süredir tartışılmakta olan ara tatiller ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Nisan 2024 tarihinde ara tatilin uygulanmayacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. İşte 2024 Nisan ara tatilleri ile ilgili son durum.

Abone Ol

Son günlerde ise MEB’in yapmış olduğu anket sebebiyle ara tatil kaldırılacak tartışmaları yeniden alevlendi. Kasım ayında öğrenciler ara tatillerini yaparken, MEB öğretmenler için sürpriz bir karara imza atarak, seminerlerin yüz yüze olacağını duyurmuş ardından gelen tepkiler sonrası geri adım atarak, uzaktan seminere çevrilmişti.

Ara tatil ile ilgili tartışmalar sürerken, Bakan Yusuf Tekin’den açıklama geldi. 2. ara tatil yani Nisan ara tatili bu yıl Ramazan Bayramı’na denk geliyor. Hal böyle olunca ara tatilin Nisan’da uygulanmaması gündeme geldi.

Bakan Tekin kendisine yöneltilen ara tatil kaldırılacak mı sorusuna, ‘’İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.’’ yanıtını verdi.

Bakan Tekin, ara tatillerin genel durumları ile ilgili ise, ‘’Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. Kişisel fikrim şu, Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandı bir ülke, bu yüzden ara tatili iklim koşullarına göre revize edebiliriz’’ yanıtını verdi.

Bu da mevsimsel ara tatil uygulaması anlamına geliyor.

İkinci ara tatil 8 – 12 Nisan 2024 tarihine denk geliyor. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlayıp 12 Nisan Cuma günü sürecek. Bu sebeple geçtiğimiz yıl hem Ramazan Bayramı tatili yapan hem de ikinci ara tatilini yapan eğitim camiası yalnızca Ramazan Bayramı tatilini yapmış olacak.