Haber

Müfredatta Değişiklik Gerçekleşti! Öğrencilerin Yeni Göreceği Dersler Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün müfredatta önemli yeniliklere imza attı. Öğrenciler 6, 7 ve 8. sınıflarda topluma faydalı bir birey olmayı öğrenecek.

Abone Ol

Yeni ders öğrencilerin sosyal sorumluluklarını anlamalarına yönelik olacak ve öğrencilere yalnızca teorik değil uygulamalı olarak verilecek. Öğrenciler 6. sınıfta toplumda aktif ve sorumlu bireyler olmaları için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmaya yönelik hazırlanacak. Toplumsal farkındalık, toplumsal değerler, ahlak, çevre, sürdürülebilirlik, toplumsal sağlık ve sosyal yardımlaşma konularında bilinçlenmeleri hedeflenecek.

7. sınıfta ise toplum hizmeti ve gönüllülük ünitesi ile öğrenciler topluma katkı sağlayabilecekleri faaliyetlere yönlendirilecek.

8. sınıfta sosyal girişimcilik ve inovasyon ünitesi ile öğrencilerin sosyal ve toplumsal problemlere yaratıcı çözümler üretmeleri ve hayata geçirmeleri desteklenecek.

Edindiğimiz bilgilere göre yeni müfredat tam haliyle 15 Aralık 2023 tarihinde tüm eğitim camiasına duyurulacak.

Yeni müfredatta ana dilde eğitim ön plana çıkarılacak. Bakan Yusuf Tekin, her fırsatta Türkçe dersinin önemine dikkat çeken açıklamalar yapıyor. MEB, öğrencilerin Türkçeyi doğru ve etkili öğrenmesini istiyor.