Haber

Doğuda Zorunlu Hizmetteki Öğretmenleri Konu Edinen Oscar Aday Kuru Otlar Üstüne Filmine Övgü Yağdı

Dünyaca ünlü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ınm son filmi Kuru Otlar Üstüne filmine övgüler gelmeye devam ediyor. Ülkemizin Oscar ödülüne aday filmi için ‘’Bir ustalık dersi daha’’ yorumlarında bulunuldu.

Abone Ol

Türkiye prömiyerini 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleştirilen film Nuri Bilge Ceylan imzalı filmler arasında sinemada en çok izlenen yapım oldu.

Tüm Dünyada belirli bir takipçiye sahip sinema sitesi Indiewire eleştirmenlerinden tam not aldı. Film tanıtımında ise ‘’Türkiye’nin Oscar adayı Nuri Bilge Ceylan’dan bir ustalık dersi daha’’ başlığı atıldı.

Nuri Bilge Ceylan için ise ‘’ruh hallerinin ve yalnızlığın romanesk ressamı’’ ifadesi kullanıldı. Aynı zamanda Ceylan’ın tam 6 filminin Türkiye’yi Oscar’da temsil ettiği ancak hiçbirinin aday gösterilmediğine yer verildi.

Filmin konusu Doğu Anadolu’da görev yapan Samet’in başına gelen taciz suçlaması ve bu suçlamaya karşı aldığı tavır işleniyor. Ceylan, filmin genelinde ise eğitim ve toplumsal olaylara birçok göndermede bulunuyor.

Örneğin, bir sahnede hiçbir sendikadan olmadığını iddia eden okul müdürünün arkasında Eğitim Bir Sen’in gönderdiği çiçek bulunuyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Kuru Otlar Üstüne, Cannes ödüllü Kış Uykusu'nu ( 304 bin 782) 1 Kasım itibarıyla geride bırakarak, 308 bin 730 izleyiciye ulaşmıştı.