Haber

Çay İçmek İnsan Ömrünü Uzatıyor mu? Tiryakilere Duyuruldu

İngiltere’de toplamda 5 bin 998 kişinin çay içme alışkanları mercek altına alınarak analiz edildi.

Abone Ol

Ülkemizde de belki sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çay araştırmasının sonucu tiryakileri sevindirdi. Üniversitenin yaptığı araştırmaya göre çay tüketimi insan ömrünü uzatıyor. Araştırma kapsamında, katılımcılara siyah ya da yeşil çay içip içmedikleri ve ne sıklıkla tükettikleri soruldu. Katılımcıların, kan basıncı, kolesterol ve vücut yağı gibi değerleri incelendi.

Çay içmenin insan ömrünü uzatmasının yanı sıra,  siyah ya da yeşil çay içenlerin daha yavaş yaşlandığı görüldü. Günde üç fincan çay tüketenlerde faydalarının arttığı kaydedildi. Aynı zamanda, orta düzeyde çay tüketimi, istikrarlı çay içenler arasında en güçlü yaşlanma karşıtı fayda sergileyen grup oldu. Bu her şeyin azının karar olduğu anlamına geliyor.

Siyah çayın faydaları;

Bağırsak sağlığını iyileştirebilir. İnme riskini azaltmada yardımcı olabilir, kan seviyesini düşürebilir, çayda bulunan bileşenler, kanser hücreleri üzerinde etkili olabilir, güçlü bir antioksidan olup kemikleri güçlendirir. Ağız sağlığını koruyarak, vücuda zindelik verir.