Eskişehir Anadolu Üniversitesi önünde gerçekleştirilen intiharların sayısı artıyor. Öğrenci intiharlarının artması nedeniyle Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklamasında bulundu. Tüm Anadolu Üniversitesi ve ülkedeki tüm öğrenciler adına Mert Yedek konuşasını yaptı. Hemen Anadolu üniversitesi önünde gerçekleşen konuşmada Yedek ülkemizde öğrencilerin ekonomik zorluklar yaşadıklarını ve çok büyük gelecek kaygısı yaşadıklarını açıkladı.

Tüm öğrenciler adına konuşan Yedek şu ifadeleri kullandı. “Kentimizde bir hafta içinde iki gencimizi kaybettik. Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğrencisi S.N.R ve Eskişehir Anadolu Üniversitesinin merkez yemekhanesinde R.A. adlı öğrenci arkalarında çektikleri sıkıntıları ifade eden notlar bırakarak intihar etti. Bugün yüreğimiz kanıyor! Üzgün ve Öfkeliyiz! Hükümetin yaratmış olduğu ekonomik koşullarda dar gelirli ailelerin çocukları geldikleri okullara ilk olarak barınma sorunuyla karşılaşarak en güzel zamanları umutsuzluk ve gelecek kaygısıyla geçirmek zorunda kalıyorlar.” Dedi

Öğrenciler Ölüyor Ama Herkes Sessiz

Öğrencilerin ölümleri gerçekleşirken bakanlık ve okul yönetimcilerinden bir ses çıkmaması oldukça dikkat çekici. Bunun en büyük nedeni yanlış yönetim sistemleri olarak iddia ediliyor.  Öğrencileri zor durumlarda okumaya mecbur eden sistem hakkında pek çok yorum yapıldı. En çok Üniversitelere, KHK ile atılan üniversite hocalarının görevden alınarak liyakatsiz, bilim insanı sıfatına uymayan yandaş ve tarikat referanslı kişiler getirilmesi en büyük şikayet nedeni. Üniversiteliler ayrıca öğrencilere etkinlik alanlarının ve faaliyetlerinin kaldırılmasından da oldukça şikayetçi.

Editör: Tugay AKSOY