2024 yılı için memur maaş artış oranı yüzde 49,24 olarak açıklandı. Bu artış oranıyla birlikte öğretmenlerin alacağı maaşlar da belli oldu. Ancak en yüksek öğretmen maaşı ile en düşük öğretmen maaşı arasındaki uçurum birçok kesimde rahatsızlık yaratıyor. Öğretmenler kıdeme bağlı farkın bu kadar büyük olmaması gerektiği görüşünde.

13 bin 600 TL fark olur mu?

2024 yılı Ocak ayı itibariyle 25 yıllık, eşi çalışmayan, sendikalı ve 3 çocuk sahibi bir başöğretmenin maaşı 47 bin 700 TL. Göreve yeni başlayan bekar bir öğretmen ise 34 bin 100 TL maaş alıyor. Böylelikle en yüksek öğretmen maaşı ile en düşük öğretmen maaşı arasındaki fark 13 bin 600 TL’ye ulaşıyor.

İki farklı görüş

Öğretmenler arasında konuya ilişkin iki farklı görüş hakim. Büyük bir kesim öğretmen maaşlarında kıdem farkı olmasını ancak daha makul bir fark olması gerektiği görüşünde. Uçurumun kapanması ve en düşük öğretmen maaşının iyileştirilmesi gerektiği görüşüne sahip. Çoğunluğu başöğretmenlerden oluşan diğer grubun fikri ise maaşlar arasındaki farkın deneyim ve kıdem farkını karşıladığını düşünüyor.

Editör: Deniz Beyatlı