Atilla Yeşilada, son yılların en fazla takip edilen ekonomistlerinden biri. Youtube kanalına yüklediği videolara ekonomik gündeme dair yorumlar yapan Atilla Yeşilada yüklediği son videoyla 2024 için kehanetlerde bulundu. İşte o kehanetler…

1-2024 yılının en iyi 2 yatırım aracı: Japon Yeni ve Bitcoin

2024 yılında en çok kazandıracak yatırım araçlarını değerlendiren Yeşilada Japon ekonomisinde deflasyonun bittiğini söylerken Japonya bu yıl para basmayacak dolar karşısında bile değer kazanacak dedi.

Bitcoin için 2024 sonunda çok sayıda 100 bin dolar değere ulaşacağına dair çok sayıda yabancı kaynak okuduğunu ifade eden Yeşilada bunun sebebi olarak spot Bitcoin’e yatırım yapan fonların Amerikan borsalarına kote olacağını söyledi.

2-FED faiz arttırımına devam edecek

FED’in enflasyon değeri yüzde 2’ye yapışmadan faiz indirimine gitmesini beklemediğini ifade eden Yeşilada işin en zor kısmının enflasyonun yüzde 3’ten 2’ye indirmek olduğunu bunun için de FED’in en erken 2024 son çeyreğini beklemesi gerektiğini ifade etti. FED’in sıkı ekonomi politikasında beklenenden uzun kalmasının dünyaya ekonomik anlamda fren etkisi yapacağını söyledi.

3-Ekonomi duracak

Türkiye’nin ekonomide gelecek sene reel büyüme oranının yüzde 2’ye düşeceğini iddia eden Atilla Yeşilada bunun sebebi olarak enflasyon düşüşünü sağlamak için sıkı para politikalarına devam edilecek olmasını yükseldi. Politika faizi için yüzde 50’yi geçeceğini iddia etti.

4-Dolar 39 TL olacak

Dolar/TL’nin 2023 sonunda 30 TL kalacağını söyleyen Yeşilada 2024 boyunca her ay doların yüzde 2-2.5 olarak değer kazanacağını 2024 sonunda 39 TL olacağını söyledi.

5-Borsaya yatırım yerel seçimden sonra

Borsaya yerel seçimler sonrası yabancı yatırımcı geleceğini düşündüğünü ifade eden Atilla Yeşilada BİST 100 endeksinin dolar karşısında yüzde 30 prim yapacağını duyurdu. 13500 endeks değerine geleceğini söyleyen Atilla Yeşilada borsayı güvenli liman olarak gösterdi.

Editör: Deniz Beyatlı