Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yaklaşık 1400 TL olarak yatırılacak eğitim ödeneği 20 Eylül 2023 (bugün) itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Ödemeler eş zamanlı yatmayabilir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kırtasiye yardımı adı altında hesaplara yatıracağı tutar tüm il ve ilçe merkezlerinde hesaplara aynı anda yatmayabilir. Bazı il ve ilçe merkezlerinde bugün başlayacak ödemelerin bir kısmı da ilerleyen günlerde öğretmenlerin hesaplarına yatırılacak.

2023 eğitim ödeneği ne kadar?

6.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kararlaştırılan tutar bu yıl için öğretmenlere 1389 TL olarak eğitim ödeneği ya da kırtasiye yardımı yatırılacak.

Eğitim ödeneğinin yıldan yılda erimesi öğretmenlerin tepkisini çekiyor. 2018 yılında öğretmen maaşı 3 bin 320 TL iken 1180 TL eğitim ödeneği alan öğretmenler bu sene ortalama uzman ve başöğretmen maaşı 25 bin TL iken öğretmenler sadece 1389 TL eğitim ödeneği alacak.

Bir başka karşılaştırma da dolar cinsin yapıldığında eriyen eğitim ödeneğini gözler önüne seriyor. 2018 yılında 194 dolar kırtasiye yardımı alan öğretmenlerin bugün alacakları kırtasiye yardımı tutarı sadece 51 dolar.

Editör: Deniz Beyatlı