Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, TUİK’i yalancı ve hileli enflasyon oranları verdiğini belirterek, bunun adı yaşamak mı diye sert dille eleştirdi.

Kadem Özbay’ın açıklamaları şu şekilde;

''Bir avuç zengin dışında hepimiz yoksullukta eşitlendik! 2023 yılında yapılan bir araştırmaya göre hane halkı gelirleri dikkate alındığında toplumun %60,4’ü açlık ve sefalet ücretiyle, %37,6 sı yoksulluk sınırının altında bir ücretle, ülke nüfusunun toplamda %98’i ( 83 milyon 750 bini ) yoksulluk sınırının altında bir ücretle yaşamaya çalışıyor!

Yaşamak denirse adına!

Ücretler alım gücü üzerinden karşılaştırılmalıdır!

Bugün verileceği söylenen zamlar cebimizden alınanı

Yerine bile koymaya yetmez!

Önümüzdeki süreçte yaşanacak artışları da göz önüne alacak olursak bugünün dünden yarının bugünden daha kötü olacağını herkes kolaylıkla görebilir!

Kamu emekçilerine yapılan zamlar, TÜİK'in yalancı enflasyon oranına bile yaklaşamamıştır.

Gerçek enflasyon şahlanmışken kamu emekçisine ve emeklisine reva görülen zam, emeğimize hakarettir. Bu hakarette iktidar kadar, TÜİK'in yalanlarına imza atan sarı sendikaların da payı vardır. Biz pes etmiyoruz, etmeyeceğiz! Lütuf değil hakkımızı istiyoruz! İnsanca bir ücret de hakkımız ve işçisi, emeklisi, emekçisi hep birlikte mücadele ederek alacağımıza inanıyoruz!

Enflasyon farkı her ay maaşlara yansıtılmalı, kamu emekçilerine ve emeklilerine ek zam verilmelidir. 3 milyon kamu çalışanını ve 2,5 milyon kamu emeklisini açlığa, sefalete mahkûm eden gerçek dışı enflasyon oranını, bu oranın bile altında kalan göstermelik zammı ve yoksulluk sınırının altında bir ücreti kabul etmiyoruz!'' dedi.

Editör: Tugay AKSOY