Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama takviminin MEB tarafından önümüzdeki hafta açıklanacağını ifade etti. Takvimin açıklanmasına bu kadar az bir süre kala Eğitim Bir-Sen öğretmen atamaları için devreye girdi. Öğretmen atamaları konusunda öğretmenlerin talepleri özel görüşmede MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi'ye iletildi. 

MEB Personel Genel Müdürü ile görüşme

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ile Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Milli Eğitim Bakanlığı Personel İşleri Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Öğretmenlerin hem mülakatsız atama talebini hem de 100 bin öğretmen ataması isteklerini MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi’ye bizzat iletti.

Atama takvimi yolda

Atama takviminin önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili son olaral bugün Bakan Yusuf Tekin tarih verdi. 12 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilmesi beklenen kabine toplantısında öğretmen atama sayısı görüşülecek. Aynı kabine toplantısında mülakatların uygulanıp uygulanmayacağının da netleşmesi bekleniyor. Atama takvimi de önümüzde hafta kabine toplantısının ardından açıklanacak.

Editör: Tugay AKSOY