Eğitim-İş Ordu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Pınar Kara, Eğitim Bir-Sen İkizce ilçe temsilci de olan Murat Çilesiz hakkında önemli iddialarda bulundu. Ayşe Pınar Kara, Çilesiz’in idarecilik değerlendirmesi üzerinden lehine tahrifat yatığını iddia ettiği açıklaması şöyle:

Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi şehrimizde de liyakat esası görmezden gelinerek makam sahibi yapılan yöneticilerin hukuksuz uygulamaları ile mücadele ediyoruz. Asli kadrosu okul müdürlüğü olan ancak İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürlüğüne vekâlet eden Murat Çilesiz, kadrosunun bulunduğu okuldaki müdür yardımcısı ile birlikte idarecilik değerlendirmesi için üzerinde tahrifat yapılmış evrakı değerlendirme komisyonuna sunmuştur.

Evrakta sahtecilik

Kara, Çilesiz’i evrakta sahtecilik yapmakla suçlayarak açıklamalarına devam etti: Haksız puan elde etmeye yönelik bu girişim komisyon tarafından belgelenerek tutanak altına alınmış, evrakta sahtecilik konusu Ordu İl Milli Eğitim müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucunda hem idari hem de adli soruşturmaya konu edilmiştir. Bu durumla ilgili adli ve idari soruşturma süreci devam etmesine karşın bahsi geçen kişi vekâleten yürüttüğü şube müdürlüğü görevinden alınmamış ve durumdan aldığı cesaret ile hukuk tanımaz uygulamalarını sürdürmüştür.

Eğitim-İş üyelerinin puanları kasten girilmedi

Murat Çilesiz’in rakip sendika olan Eğitim-İş üyesi iki öğretmenin ilçede en yüksek puanı alabilecek şartlarda olmasına rağmen iki üyenin puanlarını sisteme girmeyerek bu öğretmenlerin haklarını gasp ettiğini söyledi. ‘’Yönetmelik ve amirlerini hiçe sayarak “Ben ne istersem o olur.” ısrarcılığına devam etmektedir’’ dedi.

Editör: Deniz Beyatlı