Milli Eğitim Bakanlığı Cuma gününü oldukça hareketli geçirdi. Birçok il ve ilçenin müdürleri değişti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emrullah Aydın, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü olarak Taner Kırbaç’ın yerina atandı.

Emrullah Aydın Kimdir?

Emrullah Aydın, 1970 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatının ilk yıllarını Oltu'da geçiren Aydın, ortaokul ve lise eğitimini İskenderun İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Akademik kariyerine Erzurum Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü'nde devam ederek 1994 yılında bu bölümden mezun olmuştur.

Yükseköğrenimini Aydın Üniversitesi'nde Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim alanında tamamlamıştır. Profesyonel kariyerine 1995 yılında Esenler İbrahim Turhan Lisesi'nde adım atmıştır. İstanbul'da Bahçelievler ve Bakırköy gibi ilçelerde idari görevlerde bulunan Aydın, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminde de görev almış ve 2014 yılında Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmıştır.

Aydın, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü oluşumlarda da aktif bir rol üstlenmiştir. Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, İstanbul Sivil Anayasa Platformu ve İstanbul Gönüllü Teşekküller gibi kuruluşlarda yer almanın yanı sıra, 2005-2014 yılları arasında Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

Editör: Tugay AKSOY