Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamanın içeriğine bakıldığında Türkiye’de Derslik Sayıları İkiye Katlandı söylemi dikkat çekmiştir. Aynı şekilde öğretmen sayılarının da her il için en az iki katına ulaştığı belirtilmiştir. Bu dersliklere ve öğretmen sayılarına bakıldığında ise ortala öğrenci sayılarının arttığı, dünya ortalamalarına kadar gelindiği vurgulanmıştır.

Bu haberimizde sizlerle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Düzce'de katıldığı okul açılışında yaptığı konuşma hakkında detayları aktaracağız. Öğrencilerle ilgili düzenlenen programda yaptığı bu konuşmasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulunduğunu belirtebiliriz.

Hep Daha İyisini Arıyoruz

Cumhuriyet'in 80 yıllık periyodunu tamamladığı dönem olan AK Parti iktidara geçtiği süreçlerden itibaren eğitim öğretimde önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulanmıştır. Bakan Tekin, bu başarılı süreçte emeği geçenlere teşekkür ederken, dünya ile yarışılacak konuma ulaşıldığını da belirtmiştir.

2002 yıllarına bakıldığında öğretmen sayılarının 2 bin 676 olduğunu belirten Bakan Tekin, günümüzde bu sayının 4 binlere ulaştığını aktarmıştır. Bununla da kalmayıp öğrenci sayılarının ise 87 binleri bulduğunu vurgulamıştır. Yeni fiziki projelere ilişkin tartışmaların gerçekleştiğini aktarırken, hep daha iyisini aradıklarını da belirtmiştir.

Editör: Halil Uzan